Fokus Konten (Niche)

Fokus Konten (Niche)

Dalam zaman sekarang dan zaman akan datang semuanya makin akan jelas dan kuat kolaborasi dan connectivity antara satu sama lain. Ini bermaksud 1 to many relationship akan lagi kukuh secara ekosistem.

Kenapa saya bicarakan hal ini? Ini kerana anda mesti mengambil peluang untuk bina grup dibawah pengaruh anda sendiri, anda mesti bertindak sebagai influencer setiap hari dan setiap masa.

BINA MULTI-TOUCHPOINT

Multi-touchpoint merupakan perkara penting, ini kerana anda boleh nampak sendiri ramai pengguna internet sekarang ini menggunakan pelbagai platform untuk mereka melihat bersosial, mencari maklumat dan berkongsi maklumat.

Ini seperti Channel Youtube, Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin, WeChat, Whatsapp, Telegram dan lain-lain lagi.

Touchpoint ini merupakan tempat penting untuk anda berada disana dengan content anda yang serving kepada grup fokus anda.

Ini seperti konsep content distribution yang boleh anda fokuskan setelah menghasilkan konten yang sesuai.

Berbalik kepada mesej artikel ini ialah anda mesti bina fokus konten yang memberi manfaat kepada grup bakal pelanggan anda yang mempunyai masalah atau impian yang anda boelh bantu mereka.

Ini asas utamanya, bahasa mudahnya anda mesti mula membina konten yang relevan pada mereka.

geroazrul

Gero Azrul merupakan usahawan sepenuh masa dan sangat fokus lebih ramai orang luar sana lebih berjaya dalam memulakan perniagaan, mengembangkan dan sehingga mampu berniaga secara antarabangsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *