Cara Bina Autoriti

Cara Bina Autoriti

Autoriti ini antara perkara penting tambah-tambah melibatkan dalam Digital Marketing. Ini kerana terlalu banyak pilihan dalam Internet, jika anda mencari sesuatu dalam google atau youtube contohnya, anda akan dapat beratus-ratus orang yang mahir dalam topik yang sama atau hampir sama dengan anda.

So macam mana nak survive? Susahlah nak mula… apatah lagi nak buat bisnes..

MULA JE DULU

Mula je dulu, dan buat dengan apa yang ada. Biasakan diri dengan konten konten berkait dengan anda biasa follow di Youtube atau Blog. Lihat dan baca banyak – banyak yang berkait dengan topik anda.

Ini maksudnya anda kena rajin tambah ilmu, setiap hari. Spend masa 60 minit ke 120 minit sehari untuk anda belajar dalam bidang dan topik anda.

Lagi anda kuasai, lagi anda lebih mendalam, dan lagi banyak insight anda dapat dalam tindakan anda.

Ini akan beri sebenarnya angle yang benar-benar berkesan, kerana anda dapat insight daripada anda buat.

BIASAKAN DENGAN NEWS

News ini bermaksud publishing dari sumber-sumber terkenal contohnya, siakap keli, amanz.my, the vocket atau sumber sumber antarabangsa.

Kunci kepada autoriti juga ialah anda ada tempat untuk anda sumbangkan konten terbaru yang lebih fresh, viral, dan menarik untuk pembaca biasa.

Cari sumber-sumber utama yang anda boleh jadi yang terawal untuk anda post konten berkait.

Anda sebenarnya sebagai Content Curator.

geroazrul

Gero Azrul merupakan usahawan sepenuh masa dan sangat fokus lebih ramai orang luar sana lebih berjaya dalam memulakan perniagaan, mengembangkan dan sehingga mampu berniaga secara antarabangsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *